Träna ben med en kompis! - Sverige Springer
Kompis med gymmet

Träna ben med en kompis!

Ta med dig en vän till gymmet och träna ett roligt benpass tillsammans!

I detta pass kommer det vara fullt fokus på ben. Passet består av 5 övningar som du kan göra tillsammans med en kompis!

PASSET:

  1. Passa medicinboll på ett ben x 10 / ben
  2. Knäböj med medicinbolls kast x 10
  3. Hopp med gummiband + jägarvila  x 10 st
  4. Step up steg med gummiband x 10 steg upp med vänster först, sedan 10 steg med höger först.
  5. Utfall med knälyft på step up bräda.

Välj om du vill köra 3 eller 4 varv. Ha ca 3 min vila mellan varven, LYCKA TILL!

REDSKAP: 

  • Medicinboll
  • Längre gummiband
  • Kortare gummiband
  • Step up bräda

ÖVNINGARNA

1.

Redskap: Medicinboll. Den första övningen kommer att vara lite utmanande för balansen. I alla balansövningar så jobbar man mycket med alla små muskler i foten, så balansövningar är toppen att göra för att stärka upp muskulaturen i fötterna. Övning nummer ett kommer att brännas en hel del i rumpan. Ställ er mittemot varandra med någon meter emellan, och stå på ett ben. Härifrån ska ni hålla balansen och kasta en medicinboll till varandra. Börja med att kasta rakt fram till varandra, för att sedan utmana er kompis lite genom att kasta lite åt sidan, lite nedåt och lite uppåt. Detta gör det lite svårare och balansen utmanas ännu mer. Kör 10 kast till varandra och byt sedan ben och kör 10 kast till.

2.

Redskap: Medicinboll. Övning nummer två kommer att vara en variant på knäböj. Stå kvar med samma avstånd som ni hade i den första övningen. Härifrån kommer ni båda gå ned i en knäböj för att sedan gå upp och kasta över medicinbollen till varandra. Försök att tänka att du ska sätta dig ned på en stol, för att få till rätt rörelse. börja med en lite lättare boll för att sedan öka vikten på medicinbollen. Kör 10 kast till varandra. 

3.

Redskap: Längre gummiband. I den tredje övningen kommer vi att använda oss av ett längre gummiband. Börja med ett band som har ganska lätt motstånd för att känna på övningen. När ni har koll på rörelsen kan ni testa med ett hårdare gummiband för mer motstånd. Trä över bandet på din kompis så det sitter ungefär vid midjan. Den andra personen håller i gummibandet och går ner i jägarvila. Kompisen med gummibandet runt sig hoppar kontrollerat fram, för att sedan hoppa tillbaka bakåt, upprepa rörelsen och byt sedan position. Kör 10 hopp och byt sedan position. 

4.

Redskap: Mindre gummiband och en step up bräda. I den färde övningen kommer ni placera en step up bräda mellan er, och ni båda ställer er på varsin kortsida av den. Placera varsitt gummiband precis ovanför knäna. Väl en fot som du börjar att kliva upp med, du kommer sedan att byta fot. Gå upp och ned på step up brädan och ha lätt böjda knän under genomförandet. När du gått upp med den ena foten först några gånger, så byter du och kör samma antal igen. Kör 10 steg med höger och sen 10 steg med vänster.

5.

Redskap: Step up bräda. Den femte och sista övningen kommer också att involvera en step up bräda. Vi kommer att göra en variant på ett utfallssteg, fast med knäuppdrag och bakåt. Den här typen av övning är mycket bra om man vill komma åt och träna sätet. Även i denna övning kommer vi jobba en del med balansen. Ställ er på varsin sida av step up brädan, med ena foten på den. Gå upp med det knät som inte är på brädan, för att sedan ta bak benet och gå ned i ett utfall bakåt, Gå tillbaka upp och repetera samma rörelse x antal repetitioner innan du byter ben. Kör 10 repetitioner / ben. 

Kör 3-5 varv. Lycka till!

Instruktörer: Linnea Frobe & Bianca Salming

Gym: STC Solna Frösunda Park

Gymmet hittar du här  ➡️ Gustav III:s Boulevard 54-5816974 SOLNA ⬅️

Tillsammans med STC training club släpper vi ett nytt träningspass varje vardag i februari månad!

Vi vill hjälpa dig att bli mer bekväm på gymmet och förhoppningsvis lära dig mer om vad som finns och går att göra med olika redskap & maskiner på gymmet.

STC training club har just nu öppnat upp flertal nya gym runt om i Stockholm och det finns totalt 165 klubbar runt om i hela Sverige. Hitta din närmaste klubb HÄR.

@sverigespringer

@stctrainingclub

#kompismedgymmet

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.