Benpass med gummiband - Sverige Springer
Kompis med gymmet

Benpass med gummiband

Träna ben och rumpa med ett gummiband!

Det här benpasset består av 4 övningar där du kommer att använda dig av ett gummiband. Välj ett gummiband med det motstånd du vill ha, tips är att börja med ett lite lättare för att sedan gå över till ett starkare band. Dessa övningar är även perfekta att göra i en uppvärmning, då du aktiverar benmusklerna ordentligt!

PASSET:

  1. Sidogång x 10 steg åt båda hållen.
  2. Sidogång med knäböj x 10 repetitioner åt båda hållen.
  3. Sido benlyft x 10 repetitioner / ben.
  4. ”Dykaren” med gummiband x 10 repetitioner / ben.

Kör 10 repetitioner på varje övning, sedan 3-5 varv. Lycka till!

REDSKAP:

  • Gummiband

 

Presenteras i samarbete med

ÖVNINGARNA

1.

I den förta övningen kommer du att röra dig i sidleds, så se till att du har lite utrymme. Placera ditt gummiband runt vaderna och böj knäna så du hamnar i en ganska så djup position. Härifrån håller du den positionen, spänner rumpan och tar steg i sidled. Spänn rumpan så du känner att sätets muskler aktiveras och rör dig år ena sidan, för att sedan byta håll och gå åt den andra sidan. Den här övningen hjälper dig att aktivera dina sätesmuskler och är en grym övning att ha i uppvärmningen innan ett gympass. Kör 10 teg åt båda hållen! 

2.

Övning nummer två är en variant av den du precis gjorde. Det som är skillnaden är att du lägger till en knäböj efter varje steg. Så samma sak, gå åt sidan i en djup position. När du tagit ett steg, gör du en knäböj för att sedan komma upp och fortsätta gå åt sidan. Efter 10 steg och 10 knäböj byter du håll. Kör 10 repetitioner / håll! 

3.

Tredje övningen har mer fokus på utsidan av rumpan. Det är alltså sätets muskler på sidan som kommer att jobba i denna typ av övning. Placera ditt gummiband precis som tidigare, runt vaderna. Placera dig så du ligger på marken på sidan, med benen ihop på varandra. Härifrån spänner du rumpan och lyfter ditt övre ben rakt upp, för att sedan hålla emot lite och gå tillbaka ned. Upprepa rörelsen på samma ben innan du byter sida. Kör 10 repetitioner / ben! 

4.

Den fjärde och sista övningen i detta pass har fokus baksida lår, samtidigt som du får utmana din balans. All övningar som du jobbar med balansen på aktiverar även alla småmuskler i foten. Så du kommer i den här övningen även att jobba väldigt mycket med fotmuskulaturen, men det är primärt baksida lår. Placera ditt gummiband precis som i tidigare övningar, runt dina vader. Härifrån ska du fälla dig lätt framåt/nedåt och föra ena benet rakt bakåt. Hitta balansen och kom tillbaka upp för att repetera rörelsen. Ha armarna rakt ut från kroppen, som ett flygplan för att lättare hålla balansen. Gör klart övningen på ett ben innan du byter.  Kör 10 repetitioner / ben! 

Kör 3-5 varv, LYCKA TILL!

 

Instruktör: Tashan Francis Adeyinka

Gym: STC Västberga

Hitta till gymmet här! ➡️ Västbergavägen 412630 HÄGERSTEN ⬅️

Tillsammans med STC training club släpper vi ett nytt träningspass varje vardag i februari månad!

Vi vill hjälpa dig att bli mer bekväm på gymmet och förhoppningsvis lära dig mer om vad som finns och går att göra med olika redskap & maskiner på gymmet.

STC training club har just nu öppnat upp flertal nya gym runt om i Stockholm och det finns totalt 165 klubbar runt om i hela Sverige. Hitta din närmaste klubb HÄR.

@sverigespringer

@stctrainingclub

#kompismedgymmet

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.