Cirkelpass för hela kroppen! - Sverige Springer
Kompis med gymmet

Cirkelpass för hela kroppen!

Ett riktigt tufft cirkelpass för hela kroppen!

Beatrice visar ett grymt cirkelpass som involverar hela kroppen. Både flåset och musklerna kommer att få jobba ordentligt. Passet består av 5 övningar som vi kör 5 varv. Du bestämmer själv om du vill jobba i antal repetitioner, 10 repetitioner / övning. Eller jobba i tid, 45 sekunder arbete och 15 sekunder vila, LYCKA TILL!

ÖVNINGARNA:

  1. Utfallssteg med säck x10 / ben eller 45 sekunder
  2. Roddrag med TRX band x 10 eller 45 sekunder
  3.  Slamball x 10 eller 45 sekunder
  4.  Mountain climbers x 10 / ben eller 45 sekunder
  5. Släde x 10 meter fram och tillbaka eller 45 sekunder

REDSKAP: 

  • Säck, skivstång, hantlar ( ugtfallsstegen)
  • TRX band
  • Slamball
  • Släde

 

Presenteras i samarbete med

ÖVNINGARNA

1.

Redskap: En säck, skivstång eller hantlar. Den första övningen i det här cirkelpasset kommer att vara vanliga utfallssteg. Utfall är en mycket bra övning om du vill träna ben och du tränar muskelgrupper som baksida lår, framsida lår och framförallt rumpa. I den här övningen kan du välja att stå kvar på stället och göra dina utfall, alternativt om du vill gå framåt. Placera en vikt säck, eller till exempel en skivstång/hantlar på axlarna. Ta ett stort kliv fram och gå ner i ett utfall. Härifrån trycker du dig tillbaka upp och repeterar rörelsen med det andra benet. Eller om du väljer att gå framåt. Kör 10 st / ben eller 45 sekunder! 

2.

Redskap: TRX band. Övning nummer två har fokus rygg och skulderblad. Vi kommer att göra en hängare rodd med TRX band. I den här övningen kommer vi endast att jobba med vår egen kroppsvikt. Ställ dig en bit ifrån och ungefär höft brett mellan benen, håll dina armbågar intill kroppen. Härifrån lutar du dig bakåt så att du hänger i armarna, tänk på att hålla en neutral och rak kropps position. Från hängande drar vi oss upp med armarna och  suger åt skulderbladen. Kör 10 st eller 45 sekunder!  

3.

Redskap: Slamball. Till den tredje övningen ska vi använda oss utav en så kallad slamball. De finns i polka tyngder, så välj en som är lagom för sig. Den här övningen kommer att involvera hela kroppen. Plocka upp din boll från marken för den upp mot taket med raka armar för att sedan kasta ned den i marken. Försök att tänka att du ska göra ett hål i marken när du kastar ned den, så ta i ordentligt med armar och bål.  Kör 10 kast eller 45 sekunder!

4.

Övning nummer fyra behöver vi inga redskap till, utan vi kommer att jobba med vår kroppsvikt. Övningen heter Mountain Climbers och är en vanlig övning för bland annat mage men även axlarna får jobba i denna övning. All dig i en hög planka och hitta en bra position där du aktiverar magen och spänner rumpan. Här gäller det att ha armarna under axlarna och tyngden på hela händerna. Från den här positionen ska du nu med vartannat knä föra det upp under dig, för att sedan gå tillbaka och byta ben. Är det för tufft så sätter du ned knäna i marken och gör samma rörelse från den positionen. Kör 10 st / ben eller i 45 sekunder! 

5.

Redskap: En släde. Den femte och sista övningen kommer utmana både din benstyrka och även konditionen. Du kommer att putta en släde framför dig med raka armar i ca 10 m. I denna övning gäller det att tycka allt man har med ben och rumpa för att få elden framåt. Efter 10 meter så vänder du och puttar tillbaka släden.  Kör 10 meter bort och sedan 10 meter tillbaka! 

 

SNYGGT! Det var 1 varv, Beatrice kör 5 st varv, LYCKA TILL!

Instruktör: Beatrice Wirström

Gym: STC Hötorget

Gymmet hittar du här  ➡️ Kungsgatan 47C, 111 56 Stockholm ⬅️

Tillsammans med STC training club släpper vi ett nytt träningspass varje vardag i februari månad!

Vi vill hjälpa dig att bli mer bekväm på gymmet och förhoppningsvis lära dig mer om vad som finns och går att göra med olika redskap & maskiner på gymmet.

STC training club har just nu öppnat upp flertal nya gym runt om i Stockholm och det finns totalt 165 klubbar runt om i hela Sverige. Hitta din närmaste klubb HÄR.

@sverigespringer

@stctrainingclub

#kompismedgymmet

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.