Rörlighet med pinne - Sverige Springer
Kompis med gymmet

Rörlighet med pinne

Jobba med rörligheten i hela kroppen med hjälp av en pinne!

I dagens rörlighetspass kommer vi att gå igenom hela kroppen, allt ifrån rörlighet i rotationer till rörlighet i baksida lår. Passet består av 5 övningar och det du behöver är en pinne. Har du ingen pinne till hands går till exempel en sopkvast eller något liknande minst lika bra.

ÖVNINGARNA:

  1. Framåt oh bakåt med pinne
  2. Good mornings
  3. Från golv till tak
  4.  Väderkvarnen
  5. Utfall med rotation

REDSKAP: 

  • En pinne

Kör förslagsvis 10 st repetitioner och sedan 3 varv, LYCKA TILL!

Presenteras i samarbete med

  ÖVNINGARNA

1.

Redskap: En pinne! Den första övningen har fullt fokus på rörligheten i axelleden. Greppa din pinne ganska brett till att börja med. Slappna av i nacke och axlar och för sedan pinnen rakt bakåt över huvudet. Gå sedan tillbaka över huvudet och framåt för att upprepa rörelsen. Har du svårt att komma hela vägen bakåt så vänder du vid den punkt det tar stopp. Den här typen av övning är superbra att göra om du vet om att du har stela axlar och behöver jobba mer på rörligheten i just det området. Övningen är perfekt att värma upp med innan till exempel ett axelpass på gymmet. Kör förslagsvis 10 repetitioner! 

2.

Redskap: En pinne. Övning nummer två är ”Good Mornings”, och är en grym övning för att jobba med rörligheten i baksida lår. Just baksida lår är en muskelgrupp som är väldigt vanligt att man är stram i, och det är därför viktigt att ge den lite extra kärlek i uppvärmningen. Ställ dig ca höftbrett isär och placera din pinne nedanför axlarna, ungefär vid skulderbladen. Härifrån ska du med lätt böjda knän, göra en fällning framåt. Fällningen sker i höftleden, så tänk att rumpan ska föras rakt bakåt. Gå inte för långt, utan vi vill hitta en stramande känsla i baksida lår, där vänder vi och går tillbaka till startpositionen för att sedan upprepa rörelsen. Kör förslagsvis 10 repetitioner!

3.

Redskap: En pinne. Tredje övningen är en rörlighets övning för hela kroppen. Vi kommer att jobba från marken upp mot taket med pinnen. Greppa din pinne ungefär axelbrett. Starta med böjd rygg och pinnen nere vid fötterna, härifrån går vi ”kota för kota” upp långsamt för att avsluta med sträckta armar rakt ovanför huvudet. Gå kontrollerat tillbaka ned och repetera rörelsen. Kör förslagsvis 10 repetitioner! 

4.

4. Redskap: En pinne. I den fjärde övningen kommer vi att jobba i en rotation. Det vill säga att vi kommer jobba mycket med rörligheten i ryggraden samt bröstryggen. Placera din pinne strax nedanför axlarna på ryggen. Stå med lätt böjda knän ungefär höft brett isär. Härifrån fäller vi fram överkroppen så vi står lätt lutade framåt, för att sedan rotera ned vänster delen av pinnen ned mot marken, och höger delen av pinnen upp i luften. Sedan byter vi och gör tvärtom. Försök att följa pinnen med blicken hela tiden. Kör förslagsvis 10 repetitioner! 

5.

5. Redskap: En pinne. Den femte och sista övningen i dagens pass kommer även den att vara i en rotation. Starta med att ha pinnen nedanför axlarna på ryggen och gå ut i ett utfallssteg. Sätt ned det bakre knät i marken för bättre balans. Härifrån roterar vi överkroppen åt höger och sedan åt vänster. Försök att hela tiden slappna av i nacke och axlar och jobba endast med rotationen i överkroppen. Efter att du har roterat åt båda hållen ska du föra ned pinnens spets till motsatt fot su har fram. Står du tex med höger fot fram ska vänster hand och spets av pinnen komma så nära höger foten som möjligt. Gå sedan tillbaka till ståendes position och upprepa övningen med det andra benet fram. För att utmana dig lite extra så kan du lyfta upp det bakre knät och ha det i luften under utförandet av övningen. Kör förlagsvis 5 repetitioner / ben! 

LYCKA TILL!

Gym: STC Hötorget

Gymmet hittar du här  ➡️ Kungsgatan 47C, 111 56 Stockholm ⬅️

Tillsammans med STC training club släpper vi ett nytt träningspass varje vardag i februari månad!

Vi vill hjälpa dig att bli mer bekväm på gymmet och förhoppningsvis lära dig mer om vad som finns och går att göra med olika redskap & maskiner på gymmet.

STC training club har just nu öppnat upp flertal nya gym runt om i Stockholm och det finns totalt 165 klubbar runt om i hela Sverige. Hitta din närmaste klubb HÄR.

@sverigespringer

@stctrainingclub

#kompismedgymmet

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.