Välkomna våra nya profiler - Hälsoexperterna Maria och Jessica - Sverige Springer
Kost

Välkomna våra nya profiler – Hälsoexperterna Maria och Jessica

Doktorerna och hälsoexperterna Maria Ahlsén och Jessica Norrbom känner ni nog igen sen tidigare då de synts och varit med i vår senaste vintersäsong av Sverige Springer.

De har lärt oss mycket kring kost & hälsa, slagit hål på myter samt lärt oss mycket om hur vi kan optimera våra prestationer. Därför är det med glädje som vi kan meddela att de båda två från och med idag och framöver kommer att vara en del av Sverige Springer-teamet. Vi är otroligt glada för detta och ser fram emot att tillsammans med er som läsare och tittare kunna lära oss mycket mer kring hälsa och vårt välmående.

Nedan får ni chansen att lära känna doktorerna och experterna lite mer:

Vill du att specifikt ämne ska tas upp eller pratas om? Maila: [email protected] 

 

Maria Ahlsén…

Till att börja med! Hur känns det att vara ombord på Sverige Springer?

– Jättekul! Jag ser verkligen fram emot att få ta del, och även bidra till, Sverige Springersutbud.  

För någon som inte har koll på vem du är. Berätta kort vem är du? 😄

– Jag är 44 år och bor norr om Stockholm. Jag gillar löpning (hellre längre än snabbt), styrketräning hemma och yoga. Körsång är också något jag gärna ägnar mig åt. På dagarna koordinerar jag dels ett nationellt forskningsprojekt och dels undervisarstudenter på Karolinska Institutet. Dessutom driver jag företaget fortasana tillsammans med Jessica. Där krossar vi hälsomyter och sprider kunskap om hälsa, kost och träning genom att föreläsa, skriva och podda populärvetenskap. 

Jessica Norrbom…

Hur känns det att vara ombord på Sverige Springer?

– Det känns toppen att få nå ut med vårt budskap tillsammans med Sverige springer.  

För någon som inte har koll på vem du är. Berätta kort vem är du? 😄

– Jag är 44 år och bor i Sollentuna norr om Stockholm. Jag delar min arbetstid mellan forskning och utbildning på Karolinska Institutet och mitt och Marias gemensamma företag. Träningsmässigt gillar jag lite av varje. Jag spelade fotboll länge, men numera blir det mest löpning, gym, gruppträning och ibland swimrun.

Maria och Jessica, ni jobbar ju en hel del ihop och har många projekt tillsammans. Kan ni inte berätta mer om dem…

Vad är Fortasana och hur kom de sig att ni startade det?

Fortasana är vårt gemensamma företag som vi startade 2013. Forta betyder stark och sana betyder frisk. Vi brinner för att sprida forskningsbaserad kunskap om hälsa, kost och träning och har båda doktorerat vid Karolinska Institutet. 

Vad är Frisk utan Flum?

– Frisk utan flum är vårt hälsokoncept. Det innefattar föreläsningar, Frisk utan flum-podden, våra populärvetenskapliga böcker Frisk utan flum och Frisk utan fusk samt vår hälsocoachning online i grupp. 

Vad handlar era två böcker om Frisk utan flum och Frisk utan fusk?

– Frisk utan flum är en bok om hur mycket bättre du kan må bara genom att ändra små saker i din vardag. Inget flum, bara sådant som är vetenskapligt belagt. I boken följde vi 16 personer som under fyra månader fick leva enligt de senaste forskningsrönen om hälsa, mat och träning och beskriva hur det var. Frisk utan fusk varvar praktiska åtgärder med information om vad som händer med en kropp som aktiveras och får bättre mat. 

Ni har även en podcast ihop! Vad pratar ni om där?

– Sedan hösten 2018 har vi haft Frisk utan flum-podden som kommer ut med ett nytt avsnitt varannan vecka. Du hittar den där du lyssnar på andra poddar. Vi pratar om hur kroppen fungerar blandat med olika teman hälsa, kost och träning samt svarar lyssnarfrågor. Ibland är vi själva men vi bjuder även in gäster med jämna mellanrum. Exempel på ämnen vi har pratat om är kaffe, blodtryck, fasta, protein, socker, antiinflammatorisk kost, sömn, biohacking och maxpuls. 

Ni är så välkomna återigen Maria & Jessica.
Mer av dessa två kommer ni att få se här inne på SverigeSpringer.se 
och i alla våra andra sociala kanaler.

Glöm inte att ni kan maila: [email protected] 
för att ställa era frågor.

HÄR hittar ni vad de tidigare har pratat om.
This error message is only visible to WordPress admins
Unsupported get request. Object with ID '17841407306288426' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api