Saftigt morotsbröd! - Sverige Springer
Kost

Saftigt morotsbröd!

Idag delar Linnéa med sig av det här fantastiska receptet på ett snabbt, nyttigt och väldigt enkelt bröd. Det innehåller bland annat morötter, kvarg och ägg vilket gör att det är mycket rikt på protein. Perfekta receptet att testa nu under veckan för lite extra vardagslyx, eller att baka i helgen och servera ett rykande färskt bröd på helgfrukosten!

Det du behöver:

  • 2 st ägg
  • ca 1 dl äggvita
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • 1,5 tsk bakpulver
  • ca 1 dl finriven morot
  • 2 dl naturell kvarg eller grekisk yoghurt
  • en nypa salt
  • solrosfrön att toppa med

Läs om receptet i texten nedan👇🏼

SAFTIGT MOROTSBRÖD

Ingredienser:

Gör såhär:

  1. Börja med att vispa upp båda äggen och äggvitan med en elvisp, så det blir lite fluffigt och blandar ihop sig.
  2. Blanda sedan i resterande av ingredienserna.
  3. Klicka ut smeten i den storleken du vill att ditt bröd ska vara, ungefär som när du gör scones.
  4. Toppa med lite solrosfrön och gärna flingsalt.
  5. Grädda mitt i ugnen på ca 225-250 grader i ca 17 min.
  6. Ta ut och låt svalna någon minut. Servera med valfritt pålägg! Tex: Ost, salami, ägg eller leverpastej.

Det här brödet är mycket proteinrikt och mättar väldigt bra, perfekt som ett snabbt mellanmål eller att ha på frukostbordet. Något som uppskattas mycket är recept som är enkla att göra och som går rätt så snabbt att slänga ihop. Precis som det här. Så testa gärna att laga detta och tagga oss och säg vad du tycker!

Vill du ha mer mattips och recept följ Linneas matkonto, @frobeskitchen på instagram!

 

Glöm inte följa @sverigespringer för mer tips och inspiration i din träning!

Ta del av träningstips, specialerbjudanden, nyheter, evenemang och roliga tävlingar. Anmäl dig till Sverige Springers nyhetsbrev idag!