Proteinbrödet som gör att du orkar hela träningspasset - Sverige Springer
Kost

Proteinbrödet som gör att du orkar hela träningspasset

Den här veckan bakar Christian Hellberg ett proteinbröd med linfrö och kruskakli. Brödet är fullproppat med protein och långsamma kolhydrater som gör det perfekt att äta innan ditt träningspass.

Presenteras i samarbete med

Svensk Fågel

Ingredienser

4 st ägg
1 dl kvarg
1 msk rapsolja
1 msk bakpulver
4 msk linfrön
60 g kruskakli
50 g sesamfrön (gärna skalade och oskalade)
45 g solroskärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen lätt och blanda i kvarg och olja. Tillsätt bakpulver, linfrön, kruskakli, sesamfrön och solroskärnor. D Lägg bakplåtspapper i en brödform och lägg i degen, toppa gärna med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55-60 minuter om du gör en limpa. Gör du i muffinsform så räcker det med cirka 40 grader.

Vad vill ni se mer av på sverigespringer.se?

Tipsa oss!

  • Vill ni se mer reportage från lopp och tävlingar?
  • Vilken typ av löpträning vill ni veta mer om?
  • Vilka styrkeövningar vill ni att Bianca ska visa?
  • Saknar ni några recept och kostinspiration?

Maila oss på [email protected]