Grillad kycklingmacka med picklad rödlök - Sverige Springer
Kost

Grillad kycklingmacka med picklad rödlök

I veckans avsnitt av Dietisten grillar matforskaren Johan Swahn en riktigt härlig kycklingmacka med picklad rödlök. Här har grillad innerlårfilé fått sällskap av två av kycklingens bästa smakkompisar: aubergine och Västerbottensost.

Presenteras i samarbete med

Svensk Fågel

Recept för 4 personer

Levain bröd, surdegsbröd, 8 skivor
Rapsolja
Rödlök, 2 st
Ättika, 12%, 0,5 dl
Socker 1 dl
Vatten 1 dl
Västerbottensost, 100 gram
Aubergine 1 st
Rödmangold, 100 gram
Kyckling innerfilé, 600 gram

Gör så här:

Skriva brödet i tjocka skivor, ca 1 cm och pensla lite rapsolja på båda sidor.
Skiva löken, koka upp vattnet, sockret och ättikan. Dra av spisen och släng ner skivade löken. Låt dra i minst 10 minuter.
Skiva auberginen i 0,5 cm tjock skivor, pensla ett tunt lager med rapolja på vardera sida. Låt ligga och dra i ca 10 minuter.
Sätt på grillen, hög värme.
Lägg på kycklingen, vänd ofta så du får en jämn värme runt och att du inte riskerar att grilla för länge.
Lägg på auberginen. Se till att du får en fin krispig yta. Minuten innan auberginen är klar lägg på ett par skivor med Västerbottensost så att den smälter lite.
Grilla brödet så att du får en fin härlig frasig och krispig konsistens.
När allt är klart, montera mackan efter egen smak.

Vad vill ni se mer av på sverigespringer.se?

Tipsa oss!

  • Vill ni se mer reportage från lopp och tävlingar?
  • Vilken typ av löpträning vill ni veta mer om?
  • Vilka styrkeövningar vill ni att Bianca ska visa?
  • Saknar ni några recept och kostinspiration?

Maila oss på [email protected]