Dietisten uppdaterar familjefavoriten tacos - Sverige Springer
Kost

Dietisten uppdaterar familjefavoriten tacos

Det är inte alltid lätt att veta hur man som familj kan
göra förändringar i vardagen som gynnar miljön.
Dietisten Stina Nordqvist gör därför en ny tappning
av familjefavoriten tacos som är mer miljövänlig
än orginalet.

400 g kokta kikärtor på burk
500 g kycklingfärs
1 vitlöksklyfta, finriven
3 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 lime, både skal och saft
2 msk olja, till stekning
1 isbergshuvud alt. romansallad
1 dl kokosflingor
Rapsolja

Mixa kikärter, färs, vitlök, chutneyn, curry, gurkmeja samt limesaft och limeskal. Smeten ska vara ganska kladdig. Om det är för fast så tillsätt lite vatten och forma sedan till små biffar.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta till en innertemperatur på över 70°.

Lägg sedan upp antingen i vanligt tortillabröd eller i salladsblad. Toppa med ytterligare lite mango chutney, limesaft och rostade kokosflingor som du rostar i en torr stekpanna.

Ta del av träningstips, specialerbjudanden, nyheter, evenemang och roliga tävlingar. Anmäl dig till Sverige Springers nyhetsbrev idag!