Annas hemmagjorda granola - Sverige Springer
Kost

Annas hemmagjorda granola

Mums! Vem gillar inte granola? Till yoghurten på morgonen eller som topping till gröten.. Som mellanmål, frukost eller när som helst när det passar dig. Som allra mest gillar Anna den när den är hemmagjord.

Här nedan hittar du receptet på Annas egna.

Granola

1 liter flingor (havregryn, rågflingor, cornflakes m.m.)

2-4 dl frön (pumpa & solrosfrön)

2-4 dl nötter (mandlar & valnötter & jordnötter)

2 dl torkad frukt

2 msk kokosfett

1 msk jordnötssmör

2 msk lönnsirap

1 msk honung

2 msk vatten

kanel, vanilj

 

Publicerat av

SÅ HÄR GÖR DU:

Hacka nötter till en lagom size.

Blanda samman alla flingor, frön och nötter.

Smält kokosfett och blanda med jordnötssmör, lönnsirap, honung, vatten och kryddorna.

Rör ned bland flingorna och sprid på en plåt och rosta i ugnen på 150-175°C varmluft, rör om med jämna mellanrum och ta ut när det har fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna och ha sedan i den torkade frukten som du hackar i den storlek du vill ha.

Förvara i tätförslutande burk och med det… Har du en SMASHING god granola i några dagar!

(beroende på hur snabbt du äter upp den vill säga!).

 

Vad vill ni se mer av på sverigespringer.se?

Tipsa oss!

  • Vill ni se mer reportage från lopp och tävlingar?
  • Vilken typ av löpträning vill ni veta mer om?
  • Vilka styrkeövningar vill ni att Bianca ska visa?
  • Saknar ni några recept och kostinspiration?

Maila oss på [email protected]