Länge leve loppet till förmån för A Non Smoking Generation - Sverige Springer
Länge Leve Loppet

Länge leve loppet till förmån för A Non Smoking Generation

Vi är stolta över att berätta att Länge Leve Loppet den här veckan ingår ett samarbete med A Non Smoking Generation.

Deras strävan mot en tobaksfri generation är viktigare än någonsin nu när Världshälsoorganisationen WHO varnar för att tobaksbruk ökar risken att drabbas och bli svårt sjuk av covid-19.

Tobaksbruk är en stor riskfaktor för många av de sjukdomstillstånd som har visats vara bakomliggande i nästan alla dödsfall orsakade av coronaviruset.

Presenteras i samarbete med

A Non Smoking Generation är en ideell organisation som har arbetat för barns och ungas rätt att förbli tobaksfria i över 40 år. Genom tobaksförebyggande projekt i skolor och opinionsbildning för starkare tobakslagar arbetar organisationen för barns rätt till god hälsa och en hållbar framtid. Visionen är att nå en tobaksfri generation. Via föreläsningar, kampanjer och samarbeten med kända ambassadörer har A Non Smoking Generation förmedlat livsviktig kunskap till över två miljoner barn och unga sedan starten 1979. Idag ligger stort fokus på att öka kunskapen om nya tobaksprodukter och om tobaksindustrins negativa konsekvenser för global hållbar utveckling. Få känner till hur nikotinet i samtliga tobaksprodukter skadar hälsan, och få är medvetna om det utbredda barnarbetet och den enorma skogsavverkningen till följd av tobaksproduktion. Organisationen arbetar för att uppmärksamma vad tobaksfrihet betyder för den egna hälsan, men också för mänskliga rättigheter och vår miljö.

Genom att delta i Länge Leve Loppets initiativ och springa ditt eget lopp på söndag den 26 april främjar du inte bara din egen hälsa, utan bidrar även till NSG:s viktiga arbete för en mer hälsosam och hållbar värld!

Dessutom tävlar vi ut fyra snygga hoodies till ett värde av 529 kr!

Läs mer om deras arbete och se hur du kan stötta deras arbete för en tobaksfri generation HÄR.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.