Fredriks läckra löparkaka - Sverige Springer
Länge Leve Loppet

Fredriks läckra löparkaka

Fredrik Nylén från Fredriks Fika älskar bakning och löpning.

Här har han tagit fram en energirik och supermumsig kaka som funkar lika bra som energitillskott på långpasset, som till fikat hemma i soffan.

Fredriks löparkaka, cirka 30 bitar

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 dl vispgrädde

5 dl havregryn 

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

2 tsk nymalen kardemumma 

Gör så här:

1. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp till 120-122 grader tills färgen blir bärnstensfärgad.

2. Blanda ner havregryn, pumpafrön, solrosfrön och kardemumma och och blanda om tills välblandat.

3. Klä en liten form med bakplåtspapper och fyll med kakan och tryck till lite så att det blir jämnt.

4. Låt kallna helt och skär upp i rutor.

Ta del av träningstips, specialerbjudanden, nyheter, evenemang och roliga tävlingar. Anmäl dig till Sverige Springers nyhetsbrev idag!