Löpskolning med Aktivitus - Sverige Springer
Flowlife Winter Series

Löpskolning med Aktivitus

Löpskolning, för ett bättre löpsteg!

Marcus Hallbäck är löpcoach och testledare på Aktivitus. Här visar Marcus 5 st löpskolnings övningar som är perfekta att lägga in i din uppvärmning innan ❄️Flowlife Winter Series❄️.  Löpskolning är inte bara bra som uppvärmning, utan det hjälper dig även att bygga upp och stärka ditt löpsteg till det bättre.

Innan du startar med löpskolningen kan det vara bra att ha joggat några minuter innan, så att kroppen blivit lite varm. Efter några minuters jogg kan du lägga in några övningar med dynamisk stretch för att mjuka upp lederna. Nu är du redo att dra igång med löpskolningen!

Anmäl dig till ❄️Flowlife Winter Series❄️ HÄR!

Övningarna och mer om Aktivitus kan du läsa om nedan. ⬇️

 

 

Presenteras i samarbete med

 LÖPSKOLNINGEN

1. VRISTHOPP

Vristhopp är en mycket bra övning att ha i din uppvärmning. Den är explosiv och värmer upp både dina vader och hälsenor, helt enkelt din vrist. Tänk på att behålla en stolt och upprätt hållning och inte sjunka ihop eller ute dig för mycket bakåt. Börja göra vristhoppen på stället, när du känner att du har kontroll på övningen börjar du att röra dig framåt.

2. HÄLKICK/HÄL UPPDRAG

Övning nummer 2 är ”Hälkick”. Här vill vi jobba med hälen rakt upp mot rumpan. Tänk dig att hälen jobbar lodrät från marken upp till sittbenet. Det är en blandning av en ”Skipping” och en traditionell ”Hälkick”. Precis som i vristhoppen strävar vi efter att vara upprätta i hållningen och röra os framåt. Kom ihåg att jobba med en ordentlig armpendling så får du mer fart och kraft.

3. HÖGA KNÄN / SKIPPING

En väldigt vanlig och förekommande övning i löpskolning är ”Höga knän” som kallas för skipping. Den här typen av övning är mycket bra för att aktivera både höftböjarna, sätet och frekvensen i benen. Marcus förklarar att du ska ha som riktmärke att komma upp med knät till ca 90 grader i höftled. Viktigt att tänka på när du gör skipping är att alltid ha ”aktiv fot”. Aktiv fot menas med att du ska ha tårna upp mot luften. Detta gör att du får ett bättre driv framåt i isättningen av foten.

Här kan du tydligt se hur Marcus visar en ”aktiv fot”⬆️

4.TENNSOLDATEN

Tennsoldaten gör vi genom att ha raka ben och studsa framåt. Här jobbar vi precis som tidigare hela tiden med ”flexad” fot, allt upp med tårna mot himlen. Detta gör att vi kommer att få vår fot under höften i landningen och på det viset få ett bättre driv framåt. I utförandet av Tennsoldaten försöker vi hela tiden hålla oss på främre delen av foten. Kom ihåg att använda dina armar och ha en stor och aktiv armpendling!

5. KORSBENS LÖPNING

Tänk dig att du i den här övningen har som ett kors som går diagonalt över framsidan på din kropp, från höften upp till revbenen. När du springer i sidled dras dessa punkter ihop mot varandra och  det är den lilla rotationen som vi vill ha när vi springer. Rör dig i sidled och korsa benen över varandra. Frösök att dra knät högt upp när du korsar det andra benet. Även i den här övningen är det viktigt att ha en aktiv bål och jobba med armarna.

Testa dessa 5 löpskolningsövningar nästa gång du ska värma upp eller är ute och springer. Kör dem på en platt sträcka, eller varför inte testa att göra dem i en backe och se hur det känns. Lycka till!

Är du intresserad av att läsa mer om Aktivitus och vad de erbjuder klicka HÄR! 

Anmäl dig till ❄️Flowlife Winter Series❄️ HÄR!

Glöm inte följa SVERIGE SPRINGER på instagram för mer träningstips och inspiration!

Vårt instagram konto hittar du HÄR! 

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.