Basketfysen som håller dig stark och skadefri - Sverige Springer
Styrka

Basketfysen som håller dig stark och skadefri

Om du vill undvika skador är detta pass för dig!
Ett träningspass för hela kroppen, där det inte behövs några vikter alls.

Jag heter Simon och praoar just nu på Sverige springer. Jag är 15 år och på min fritid så gillar jag att träna basket. Jag älskar att träna och röra på mig. Det ger mig nån slags frihet och jag mår bra av det.

Förutom basketträning så tränar laget också mycket styrka, skadeförebyggande träning och uthållighet. När vi tränar styrka fokuserar vi mycket på att träna hela kroppen för att bli så stabila och starka som möjligt. Då tränar vi ben för att kunna hoppa högt och vara explosiva. Vi tränar armar för att basket är en väldigt fysisk sport då man knuffas och puttas lite. Starka armar är också bra för att få mer kraft när man ska attackera korgen och när man passar eller skjuter bollen.

Inom basketen förekommer mycket skador, stukade fötter är ett exempel. Därför gör vi också många skadeförebyggande övningar för att vi inte ska stuka fötterna eller skada knäna. Vi vill också träna kondition och uthållighet för att orka med på basketplanen och i vardagen. För att vi ska få bättre kondition springer vi ofta ”idioten” och korta intervaller. Men vi kan också springa längre distanser. Som 3 km, då kan man tävla mot sig själv och se hur snabbt man springer och om man har förbättrats. Det är också bra att sätta upp mål, så man har nått att sträva efter och kämpa för. Testa gärna det här passet som är bra för både basketspelare och löpare!

Träningspass med egen kroppsvikt

✺ 3 km – Uppvärmning + lite kondition
✺ Långsamma knäböj – skadeförebyggande för knän och bra för ben (3×10 eller 3×13)
✺ Plankan – stärker bålen (3x 1min)
✺ Burpees – Ben, armar, bröst (3×10)
✺ Tåhävningar – Vader = spänst + Skadeförebyggande för fotleder (3×15)
✺ Fällkniven – magen (3×10)
✺ Draken – Stabilitet i höften (3×10)
✺ Situps med sidorotering eller sidoplankan – magmuskler på sidan (3×10)
✺ Avslut. Chins – Armar och rygg (Så många man orkar 1 gång)

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.