Daniel Karlsson - 1000 dagars runstreak - Sverige Springer
Runstreak

Daniel Karlsson – 1000 dagars runstreak

Samtidigt som Sverige Springer Runstreak nått sina 200 dagar så har Daniel lyckats springa 1000 dagar i sträck!

Daniel har alltså sprungit minst 1.6 km varje dag i snart 3 års tid. Så grymt bra!

För att hylla Daniel lite extra har vi ställt några frågor kring hans runstreakande. Vi får bland annat höra vad nyckeln är till att lyckas hålla i sin runstreak!

Se nedan. 

Hur känns det nu att ha lyckats springa runstreak VARJE DAG i 1000 dagar?

– Det känns märklig nog inte som att jag har sprungit i tusen dagar … Lite märkligt kanske, men löpningen har blivit ett så naturligt inslag i min vardag att de vanliga kortare sträckorna inte riktigt märks varken fysiskt eller psykiskt. Det liksom bara tickar på. När jag däremot har dagar av längre pass så känner jag definitivt av det. Men, jag är i grunden väldigt stolt över mig själv.

Ska du fira det här på något sätt?

– Tanken har hela tiden att ha en fest som börjar med en gemensam löptur, men i och med corona-situationen så får det nog bli något lugnare. Troligen springer jag lätt med några vänner och firar på lite enklare nivå. Snart är det dags för 3-årsdagen och då hoppas jag att vi kanske har lite lättare restriktioner.

Hur har du lyckats att hålla motivationen uppe under snart 3 års tid?

– Motivation är inte några problem alls för mig. Jag längtar oftast ut till mina löpturer och njuter innerligt av dem. Både före, under och efter passet. Visst, det har funnits svårare stunder när livet vänds upp och ner för en stund, men även då vet jag att ingenting blir sämre av att jag får lite ensamtid, genomsyrar min kropp med endorfiner och kan få känna ytterligare stolthet. Snarare är det så att jag inte kan föreställa mig någonting som skulle kunna motivera mig att inte springa varje dag. Inom rimliga gränser såklart, all former av äventyrande av min hälsa går såklart bort.

Vad har varit det bästa med att springa runstreak under dessa dagar?

– Jag måste faktiskt gå bortom mig själv och säga att jag fått så många andra att springa varje dag. Det finns verkligen ingenting jag blir mer överväldig av än att höra att jag har lyckats inspirera andra till ett hälsosammare liv. Jag är ju bara jag – en kille som alltid har avskytt löpning mer än pesten. Jag kan fortfarande inte helt förstå hur jag hamnade i den här sitsen och fick äran att få påverka andra i rätt riktning. Så, svaret blir att det bästa är att få träffa alla fantastiska hjältar där ute. Men, ett bi-svar måste också vara att det har gjort mig till en stoltare, hälsosammare och gladare människa. Min löpning har tagit mig igenom många svåra perioder i livet.

Kan du komma ihåg någon dag som det har varit svårt att fullfölja din runstreak?

– Jag kan komma på vissa pass som har varit knepigare, men jag skulle nog inte kalla det svårt. Vid ett tillfälle var jag bortbjuden till en god vän och hade just tagit ett glas mousserande när jag kom på att jag måste springa innan jag kunde fortsätta festen. Det var nog det närmsta jag kommit att helt glömma bort. När jag hastigt fick åka in och avliva min hund följde några dagar av väldigt tunga rundor, där jag grät mig igenom de två första löppassen. Men jag är bra på att skifta fokus och såg det istället som att jag hedrade min älskade lilla fluffiga vän. Jag sprang åt honom eftersom han inte längre kunde.

Har du något mål i din löpning just nu? Något ultra lopp? Eller något annan slags mål?

– Normalt sett är jag ofta utan mål. Jag bara kör på och springer det som faller mig in. Men just nu har jag faktiskt några mål! Nu i Januari ska jag springa Run Raisers lopp GotRun där jag ska springa 72 km i förmodligen riktigt grisigt väder. Efter det tänkte jag ta mig an Huddingeledens 85 km. Det stora målet inför våren/sommaren är att springa från fyr till fyr på Öland som kommer att landa på ca 16-18 mil.

Kommer du någonsin sluta med runstreak? Eller är planen att fortsätta så länge som möjligt?

– Ja, jag har det enkla målet att köra på så länge jag kan och så länge jag inte äventyrar min hälsa.

Är runstreak något som du skulle rekommendera alla?

– Absolut, det är verkligen en fantastisk metod för personer som aldrig tidigare sett sig som löpare, att faktiskt helt vända upp och ner på den uppfattningen – och bli stolta hälsosamma löpare. Alla som har hyfsat normala förutsättningar kan lufsa minst 1,6 km varje dag, och lära sig att älska det.

 

Om du skulle ge tips till någon som vill börja, precis börjat, eller någon som försöker hålla i sin runstreak… Vad är nyckeln till att fortsätta springa varje dag?

 

– Förmågan att tänka positivt och att känna stolthet. Vi ska sträva efter att förknippa vår löpning med så många positiva tankar som möjligt och så få negativa tankar som möjligt. Stolthet är ett effektivt sätt att associera löpningen med någonting positivt, och jag vet att många har svårt att vara så stolta som jag menar att man ska känna sig. Dessutom vill jag uppmana nybörjare att springa så långsamt att det nästan inte går att springa långsammare, och samtidigt inse att i de flesta hus de springer förbi sitter det människor som inte ens orkar tänka på att göra det som de just nu gör. Le hedrande åt din prestation oavsett hur långsamt det går, och inse att du är din egen hjälte. Heja dig!

Daniel Karlsson fortsätter att springa 1.6 km varje dag. Du kan läsa mer om Daniel och hans texter HÄR samt följa honom vidare här på Sverige Springer. Du hittar honom även på hans Instagram HÄR.

 

This error message is only visible to WordPress admins
Unsupported get request. Object with ID '17841407306288426' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api