10 löpartips för nybörjare - Sverige Springer
Stadium Spring Series

10 löpartips för nybörjare

Våren är här och många vill komma igång med löpningen och träningen igen!

Nedan får du de bästa tipsen för att komma igång och hålla i din träning.

Anmäl dig till Stadium Spring Series RACE 2 här.

 

Trappa upp!

Stega upp träningen gradvis. Tänk vecka för vecka. Den första veckan springer du exempelvis 1 löppass, den andra veckan kör du 1 löppass + styrketräning, den tredje veckan kör du 2 löppass där du har ökat distansen i ett av dem. Börja hellre för långsamt än att stressa igång din träning.

Se ett perfekt intervallpass för nybörjare här.

Variera din träning.

Börja inte direkt med att springa 1 mil varje dag. Utan blanda med att köra intervaller en dag, distans en annan dag, styrketräning, prehab-träning mm. En bra regel att ha i bakhuvudet är att aldrig ha två likadana pass efter varandra.

Sätt upp rimliga mål!

Oavsett om du sätter upp kortsiktiga eller långsiktiga mål, eller båda! Se till att det är rimliga och hellre lätta att uppnå än att ha ett omöjligt mål. Det blir roligare och en mer positiv träningsresa om du känner att du lyckas på vägen. Så fort du klarat av ett mål är det bara att sätta upp ett nytt och fortsätta!

Planera din träning.

Sätt dig ner och planera inför veckan. När vill du träna? Vart och när i kalendern passar det bäst? Med en bra planering är det större sannolikhet att det där löppasset blir gjort.

Sätt upp roliga mål.

Känns träningen och löpningen tråkig och mest som ett ”måste”? Sätt upp roliga mål och händelser på vägen. Anmäl dig till ett lopp eller planera in en träningsweekend med en vän.

Anmäl dig till Stadium Spring Series i april här.

Köp nya träningskläder och löparskor.

Det må låta ytligt! Men det kan hjälpa att känna sig extra snygg i det där nya tightsen och jackan när du ska ut och springa din löprunda. För att inte nämna hur viktigt det är med ett par bra och sköna löparskor. Ta hjälp och hitta dem skorna som passar just dig!

Alla som anmäler sig till Stadium Spring Series får 25% rabattStadiums löpar- och träningssortiment vid ett köp. Anmäl dig här.

Öva på tekniken.

Att bara gå ut och springa är såklart bättre än ingenting. Men att lägga ner lite energi på att köra löpskolning, stärka upp dit löpsteg och jobba med tekniken är värt det i slutändan! Det kommer göra att det både känns lättare att springa och mer motiverande att fortsätta. En bra teknik och ett bra löpsteg är också mer skonsamt för kroppen.

Se Bianca Salmings löpskolning här.

Förbered dig inför löppassen.

Se till att förbereda dig bra inför dina löppass! Alltifrån att äta bra innan, sova bra till att även värma upp kroppen och stretcha innan du sätter igång.

Se rörlighet & stretchövningar innan ditt löppass här.

Hitta en träningskompis.

Få med dig en familjemedlem, kompis eller kollega att dela din träningsresa med! På så sätt kan ni heja på varandra, motivera varandra och se till att ni håller i er träning. Skapa en gruppchatt tillsammans med flera kompisar där ni kan planera löppass och träning ihop samt pusha varandra till högre nivåer!

Tänk långsiktigt!

De flesta resultaten lyckas du inte med över en natt. Att tänka långsiktigt gör att du inte stressar, du undviker skador och det gör att träningen blir roligare.

 

LYCKA TILL!

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.