#Yoloklassikern avsnitt 1 - Sverige Springer
#YOLOKLASSIKERN

#Yoloklassikern avsnitt 1

Första avsnittet av Julia Andréns resa mot En Svensk Klassiker. Efter att ha drabbats av en hjärnblödning i april 2020 valde Julia att se möjligheter och inte hinder – att leva varje dag som det vore den sista. Detta lade grunden för årets stora utmaning #Yoloklassikern. Under året kommer vi att följa Julia Andrén med kompisar, coachade av Emil och Anna Jönsson Haag, när de tar sig an de olika deltävlingarna som ingår i En Svensk Klassiker.

”En natt kan få dig att omvärdera livet”.

Så beskriver Julia Andrén det som i år blev grunden för #Yoloklassikern. En natt vaknade Julia upp och var avdomnad i halva kroppen. En hjärntumör. Läkarnas dom var att antingen operera bort tumören och riskera bestående men för livet, eller låta den vara kvar med en 50 procentig risk för förlamning.

Julia valde att inte se risken, utan att se chansen. Tumören gav hon därför namnet YOLO. Som en hyllning till livet och att aldrig ta någonting för givet.

#Yoloklassikern är Julia Andréns resa genom En Svensk Klassiker. Här får vi i en serie av filmer under 2024 höra Julias berättelse och ta del av hennes resa. Året startar med förberedelserna inför skidklassikern Vasaloppet. Sedan väntar den utmanande Vätternrundan, följt av en av världens största simtävlingar, Vansbrosimmet, för att slutligen genomföra naturskön löpning i Lidingöloppet. Till sin hjälp har hon, förutom sina vänner, även ex-längdskidåkarna och coacherna Anna och Emil Jönsson Haag.
 – Det är en utmaning där vi vågar testa på grenar som vi aldrig någonsin har gjort. Jag ställde mig på längdskidor för första gången i går. Vi gör det här, dels för oss själva för att visa att man kan, dels för att inspirera andra till att röra på sig mer och våga göra tuffa utmaningar. Och självklart för att samla in så mycket pengar som möjligt till hjärnforskningen, säger Julia Andrén.

Häng med på #Yoloklassikern som du kommer kunna följa här på hemsidan under året.

På instagram kommer ni även kunna följa med på äventyret, så kom ihåg att följa @juliaandren,  @ensvenskklassikerofficiell, @sverigespringer

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.