#Yoloklassikern avsnitt 6 - Sverige Springer
#YOLOKLASSIKERN

#Yoloklassikern avsnitt 6

Avsnitt sex av Julia Andréns resa mot En Svensk Klassiker. Det har blivit dags för gänget att öva upp tekniken inför löpningen som väntar. Tillsammans med coachen Anna Jönsson Haag får tjejerna värdefulla tips om hur de kan bli bättre löpare.

I det sjätte avsnittet av Yoloklassikern är gänget i Höllviken för att träna inför Lidingöloppet. Tjejernas coach, Anna Jönsson Haag, delar med sig av sina bästa tips kring hur man bör springa för ett hållbart Lidingölopp. Erfarenheten från just löpning är varierande i kompisgänget där vissa aldrig brukar gå ut och löpa medans vissa har löpning som en del av vardagen.
– Jag har själv sprungit mycket, men ändå är det så roligt att få stå på andra sidan och få lite tips och råd. Alla coacher är ju unika så man har alltid något att lära av alla, säger Josefine i avsnitt 6 av Yoloklassikern.

Löpningen som är den sista etappen i En Svensk Klassiker består at Lidingöloppet, världens största terränglopp. En tre mil lån bana man måste ta sig igenom i skogsmiljö, innan man kan titulera sig som genomförare av En Svenska Klassiker. Såhär beskriver arrangören själv det tuffa loppet:
– Den tuffa och vackra banan har varit en av Sveriges stora löputmaningar sedan starten 1965, ett sant kraftprov för alla löpare – elit såväl som motionär. Här varvas flacka ängar och grusvägar med sluttande stigar och branta uppförsbackar.

Efter träningspasset med Anna Jönsson Haag lämnar gänget träningen för en stund. Anna och Emil Jönsson Haag med barn cyklar tillsammans med Julias familj till middagsbjudning hemma hos Josefine. Där får de lära känna alla utanför träningstightsen, cyklar och allt vad det heter.
– Jag tror det är jätteviktigt att vi inte ses i bara tights och löparskor, utan vi behöver få med den här andra aspekten också, säger Julia Andrén om middagen med hela gänget och coacherna.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.