Yogapositionen som hjälper till att bota ditt löparknä - Sverige Springer
Yoga & Rörlighet

Yogapositionen som hjälper till att bota ditt löparknä

Känner du av löparknä när du springer? Det gör jag också. Speciellt när jag springer på asfalt. Fast jag insåg faktiskt för nån månad sedan att det blivit nästan helt bra. Och jag vet vad det beror på. YOGA! 

Speciellt de olika positionerna som jag gör i yinyogan har hjälpt mig med mitt löparknä. I yinyogan fokuserar du på bindväven. Du stretchar inte, utan slappnar av och låter kroppen mjukas upp av sig själv. Jag vill tipsa om ”fyrkanten” En av mina absoluta favoriter för just löparknä. Du kommer åt vävnaden på utsida lår som sträcker sig från bäckenet och hela vägen till knät. Testa! Var ödmjuk mot dig själv och pressa dig absolut inte in i positionen. Gå så långt du kan och och du ska samtidigt kunna andas genom näsan i 2-4 minuter på varje ben. 


Själv älskar jag att träna och varvar alltid styrka med rörlighet. Jag är verkligen superglad att mina yogafilmer uppskattas så mycket här på sajten. Yoga ska ju inte vara krångligt, utan lättillgängligt och utan massor av tillbehör. Fler filmer läggs till inom kort, så håll utkik! Yoga är till för alla. Så sluta säg att du är för stel för yoga. Om du är stel, vilket de flesta är, så är det ju just yoga du behöver 🙂 Varje position ser olika ut på varje person och det är så det ska få vara. Tanken är ju att kroppen och knoppen ska få må bra, inte att positionen måste se ut på ett visst sätt. Så släpp prestationen och våga testa. Din kropp och knopp kommer att tacka dig. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.