Ännu en succé för Bianca - SM Guld igen! - Sverige Springer
Träning

Ännu en succé för Bianca – SM Guld igen!

I helgen tog Bianca sitt andra (!) SM guld för säsongen. Denna gång i höjdhopp! I en kamp mot några utav de bästa höjdhopparna i Sverige slutade det hela med att Bianca fick stå högst upp på prispallen med ett nytt årsbästa på  1.87m.

Läs här Biancas egna tankar & ord om helgen, samt om kommande Junior SM där hon är anmäld i sex (!) grenar…

 

Den ganska så korta, men intensiva innesäsong börjar lida mot sitt slut och det är endast två tävlingar kvar. ”Stora” SM som jag själv brukar kalla det för och sedan junior SM. 

Min säsong hittills har varit stabil och jag känner mig relativt nöjd. Jag har förbättrats och utvecklats, men jag vill ändå så mycket mer. När VM ställdes in så kändes det nästan som att fokuset ändrades lite och det blev på något sätt ännu viktigare att de här ”mindre” tävlingarna skulle gå bra. 

Så nu till helgen var det alltså äntligen dags att sätta sig på tåget och åka ner till Växjö för att köra SM. Jag var bara anmäld till höjdhopp vilket alltid känns lite konstigt. Jag har vant mig nu efter att ha kört fler tävlingar i bara höjdhopp, men det är fortfarande ibland lite jobbigt att bara köra en gren.. Vad gör jag med all den här tiden dagarna innan… Hur ska jag värma upp? Hur laddar jag på bästa sätt?

Som mångkampare är man ju van med att komma direkt från ett häcklopp exempelvis. Jag tror dock att jag hittat en rutin som passar mig ganska bra, åtminstone gick det ju bra denna helg. 

Äntligen var söndagen här. Och jag kände verkligen så! Ibland kan ens nervositet och viljan att det ska gå bra nästan bli så mycket så att det ibland kan bli som ett ångestmoment.. Men nej inte denna gång,  jag var så taggad!! 

Jag hade en skön känsla blandat med bra självförtroende och lite nervositet. På inhoppningen kändes det riktigt bra och det väcktes förhoppningar om att kunna hoppa riktigt högt. Mitt mål inför tävlingen var såklart att jag ville vinna! Men när jag kände mig i så bra form så switchades fokuset om till att vilja hoppa riktigt högt istället.

Sofie Skoog hade övertaget under större delen av tävlingen då hon var felfri och jag hade en rivning. Men när det kom upp till min nya årsbästa höjd 1.87m och jag glider över i första så var det helt plötsligt jag som tog tag i ledningen. Jag var den ända som tillsist klarade 1.87 och vann därmed mitt första individuella SM guld i höjdhopp. KUL! Jag älskar verkligen ATT VINNA!! 😃 

Med åtminstone några bra försök på 1.90m så fick jag tillsist stanna på det nya årsbästa höjden 1.87m. Så min känsla stämde, det blev högt, men inte riktigt så högt som jag hade önskat på! Några småsaker som jag känner inte stämmer, men jag antar att det bara är att kämpa på. 

Nästa helg är det dags för min sista tävling för säsongen. Junior SM i Göteborg. Faktist känner jag redan nu hur nervositet redan börjar krypa i mig. Jag älskar att tävla i Göteborg, jag älskar Göteborg, jag älskar att åka runt och tävla varje helg, jag älskar även att åka med alla andra juniorer från både Täby, Turberg och alla andra klubbar. JSM är verkligen något som är speciellt och kul. Jag ska njuta extra mycket då detta är mitt sista junior SM inomhus. 

Hur som helst, så är jag anmäld till sex (!) grenar… Jag vet, det låter kanske lite galet! Beroende på tidsprogrammet kommer jag nog inte kunna köra alla.. Men åtminstone kanske fem stycken?.. Haha.. DET SKA BLI RIKTIGT KUL! 

Håll nu tummarna så ska vi försöka att avsluta denna säsong så bra som möjligt! 🙏🏻

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.