"Målet är under 65 minuter på Berlin Halvmarathon..." - Sverige Springer
Lopp

”Målet är under 65 minuter på Berlin Halvmarathon…”

Idag, fredag första april, sitter jag på ett veganskt kafé i Kreuzberg i Berlin och jobbar. Uppladdningen mot Berlin Halvmarathon som går nu på söndag har hittills gått smärtfritt. Jag valde att vara i Berlin tidigt för att kunna ta det lugnt inför loppet och få bra sömn.

På söndag blir första internationella loppet där jag fått plats i elitfältet vilket känns väldigt kul och proffsigt. Nu gäller det bara att visa att man hör hemma där! Det viktigaste på söndag blir att få en bra placering så att jag kan plocka hem rankingpoäng för att kunna kvala in till EM i marathon i sommar, men hur som helst siktar jag på att gå i mål under 65 minuter. Vi får se på söndag hur det går.

Som uppladdning till Berlin sprang jag adidas Premiärmilen förra helgen …

Ett klassiskt 10km lopp på Norra Djurgårn där många testar sin form efter all grundträning under vintern. Det visade sig att många hade tränat bra. Startfältet var på förhand nog det bästa någonsin och det gick undan första 500m. Sen mattades farten av och vi blev en stor klunga som försökte gömma oss från vinden. Min tanke med loppet var att få en bra genomkörare inför Berlin och gick därför upp först i klungan och drog någon km. Vid ca 400m innan spurtpriset sprack klungan och farten ökade. Vid 3km låg jag en bit efter men många där framme skulle få sota för den spurten. Vi passerade 5km på 15:20 ungefär, jag valde att springa utan klocka idag för att endast gå på känsla och tycker att jag plockar fram en bättre tävlingsinstinkt utan klocka faktiskt. Hur som… fram till backen vid 8km hade jag tagit in någon placering och låg nu 6a längst bak i en liten klunga. Det var en bit fram till Victor och Archie som låg 1a och 2a. I backen gjorde jag ett ryck förbi klungan och fick med mig Daniel Lundgren som tog rygg. Fram till 9km kändes det som att jag och Danne tog in lite på Victor och Archie som laddade för en spurtduell. Vid cirka 500m kvar gjorde Danne ett litet ryck och jag försökte hänga på. Jag och Danne har det senaste året haft ett par dueller där jag i de flesta fall får se han segla iväg mot mållinjen. Tyvärr verkar trenden hålla i sig men jag får en ny chans i Berlin där vi ska springa tillsammans igen. Jag slutade som 4a i loppet (endast 7s upp till Archie som vann) och är nöjd med både placering och tid med tanke på banan och motståndet idag.
 
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.