Mannes "Veckans pass": 8x 1000 - Sverige Springer
Löpning

Mannes ”Veckans pass”: 8x 1000

Minns knappt senaste gången jag försökte springa lite snabbt. Tror att det kan ha varit ungefär tre eller fyra veckor sedan. Jag sprang tröskelintervaller på bana. Det kändes tungt och efteråt svällde vänsterfoten upp. Sedan dess har jag haft ont..

Veckans pass: 8 x 1000 

…Nu börjar smärtan klinga av och idag var dags för 8 x 1000 på bana. Trots att jag tänkte springa relativt lugnt (vill inte paja något inför Lidingöloppet på lördag) var det lite nervöst. Jag skulle dra ut när jag vaknade, men hade oändligt svårt att komma iväg och gjorde alla möjliga ärenden innan jag äntligen snörade på mig skorna.

Först 2,3 kilometer uppvärmning/ transport till löparbanan. Märkte att kroppen ville springa fort när andra kilometern gick i 4.33. Alldeles för snabb uppvärmning egentligen. Vädret var nästan propagandamässigt. Märkligt att inte alla var ute och sprang. Elva grader, soligt, vindstilla och spridda skurar av gula och röda löv i träden. Nästan fusk att springa i sådant väder.

Började omedelbart när jag kom fram till Sätra IP. Först lugnt och efterhand snabbare. En minut vila mellan varje intervall. Det var först efter sjätte som det började bli jobbigt. Men det var inte sjukt jobbigt. Jag fantiserade inte om att bryta som jag brukar göra när jag kör tusingar. Ljuvligt att springa utan fotsmärta. Sista kilometern var snabbast, som sig bör.

Km 1: 4.03 

Km 2: 4.01 

Km 3: 3.58

Km 4: 3.54

Km 5: 3.56

Km 6: 3.55

Km 7: 3.54

Km 8: 3.50 

Det här var ett viktigt pass för mig. Jag har känt mig ganska ynklig på sistone och trott att jag är i dålig form. Nu vet jag att formen är bra inför Lidingöloppet och att jag fortfarande har chansen att klara Sub40 på Varvetmilen i Södertälje i slutet av oktober.

Jag kan varmt rekommendera det här passet. Man kan börja med fem tusingar och bygga passet därifrån, vecka för vecka. Lagom fart är snäppet fortare än milfart. Börja lugnt och avsluta hårt.

This error message is only visible to WordPress admins
Unsupported get request. Object with ID '17841407306288426' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api