Jag spelar oberörd med spiror av cement - Sverige Springer
Löpning

Jag spelar oberörd med spiror av cement

Dagarna efter maraton påminner mycket om de första ungdomsfyllorna. När man kom hem framåt morgonkvisten, föräldrarna satt bekymrade vid köksbordet och man gjorde allt för att gå rakt och spela nykter: ”Nej jag har inte druckit!”

Nu är det maratonbenen som gör att jag har svårt att gå obehindrat. Som får mig att be böner innan jag ska gå nerför en trappa. Som får mig att se ut som en mycket gammal, mycket skröplig och troligtvis stelopererad man.

Inför omgivningen låtsas jag att jag är oberörd. Jag anstränger mig för att gå snyggt. Som för att påskina att det inte är så himla jobbigt för mig att springa maraton. Jag låtsas att jag är en sådan som återhämtar mig blixtsnabbt efter ett maratonlopp och hoppas att folk inte noterar hur jag grimaserar av smärta varje gång jag tar ett steg.

Jag är tillbaka i träning för att jag vet att det är bästa medicinen mot stela ben. Dock vågar jag inte springa än. Igår (måndag) körde jag en timme crosstrainer och idag blev det en timme SkiErg. Jag hoppas att jag kan springa på fredag efter sex dagars löpvila.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.