Hej Löpare! - Emma Vuckovic - Sverige Springer
Löpning

Hej Löpare! – Emma Vuckovic

Emma Vuckovic är den morgontidiga njutningslöparen som började springa som nybliven mamma för bara elva år sedan, men redan har hunnit med mer än de flesta hinner med under ett helt löparliv.  Förutom att avverka otaliga långlopp har hon sprungit nästan 700 dagar i rad. Utan ett enda litet uppehåll.

Varför löpning?

Jag blev intresserad efter att jag slutade spela fotboll och fick barn.

Smidigt att bara snöra på sig skorna och sticka ut en sväng. Först var det inga längre distanser, men efter hand har det blivit många Göteborgsvarv & andra lopp.

Jag sprang mitt första maraton 2016 efter att ha vunnit en startplats till Stockholm Marathon. Trodde först inte att jag skulle klara det, men sedan fick jag såklart blodad tand, och har sprungit maraton i Jönköping, Paris, två gånger i Helsingborg samt ännu en gång i Stockholm nu i somras.

Vad är det bästa och sämsta med löpning?

Det får mig att känna mig pigg, glad, stark och levande! Tack o lov har jag knappt upplevt något dåligt med löpning, eller så har jag förträngt det. Givetvis har man ju sämre dagar men känslan efter ett löppass är ju så skön så man glömmer snabbt.

Målsättningarna framöver?

Jag vill fortsätta njuta av min runstreak som startade i oktober 2017. Det har blivit en rutin jag mår bra av och ibland ser jag det inte ens som träning utan bara som en bra, rolig och skön grej. 80 procent av mina rundor är njutlöpning tidiga morgnar. Tiden går snabbt så nu har det snart blivit 700 blivit dagar.

Vad har du för förhoppningar inför löparhösten? 

Att det blir många fina soliga höstdagar. Drömmen vore att någon höst/vinter springa New York marathon eller en mara på något exotiskt ställe som tex Jamaica eller Hawaii

Vilket är ditt favoritpass?

Tidig morgonlöpning i soluppgången.

 

Vad är ditt bästa tips till någon som vill börja springa?

Ta det inte på för stort allvar & jämför dej inte med andra. Varva löpning med gång.

Jogga långsamt & känn efter vad kroppen vill!

 

ÅLDER: 38

FAMILJ: Mannen Micke, sonen Mio 11 år och dottern Molly 8 år.

BOR: Lessebo, tre mil från Växjö.

GÖR NÄR JAG INTE SPRINGER: Jobbar som kock på äldreboende, skola och förskola. På fritiden gillar jag att resa och umgås med nära och kära.

TRÄNAR OCKSÅ: Startar varje dag med 15 minuter på yogamattan där jag stretchar och gör diverse lätta styrke- och stabilitetsövningar. Är även fotbollstränare åt min sons fotbollslag.

 

Under den nya rubriken Hej Löpare! kommer ni få möta våra läsare, tittare och följare. Maila [email protected] om du vill bli intervjuad och berätta om din löpning. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.