4 löpskolningsövningar att värma upp med - Sverige Springer
Löpning

4 löpskolningsövningar att värma upp med

Värm upp med LÖPSKOLNING!

Löpskolning är bland den bästa uppvärmningen du kan göra innan ett löppass. Du värmer bland annat upp de muskler som kommer att vara aktiva i din löpning, och även jobbar du på att förbättra tekniken i ditt löpsteg. Det finns massor av löpskolningsövningar, här visar Linnéa 4 st som är perfekta att lägga in i din uppvärmning.

Se övningarna i video ⏯ eller läs om alla övningar i text nedan⬇️

ÖVNINGAR

1.

Den första övningen är ” A skip” och är en variant på skipping / höga knän. Skillnaden är att du studsar, och försöker hela tiden att hålla dig på framsulan av foten. Kom ihåg att hålla dig upprätt med fin hållning. Gör övningen på stället, eller rör dig lugnt och fint framåt.

2.

Övning nummer två är även den lite studsig. Här vill du hålla dig på framdelen av fotsulan och hela tiden försöka ha tårna upp mot luften. Studsa med raka ben 2 gånger på högerbenet, byt sedan och studsa 2 gånger på vänsterbenet. Upprepa på stället, eller rör dig framåt.

3.

Den tredje övningen påminner lite om den första. Det som kommer läggas till är en extra studs med knät ut åt sidan. På det här sättet kommer vi åt höften mer och värmer upp den lite mer. Precis som i den första övningen så försöker vi hålla oss på framsulan och ha en rak och upprätt hållning.

4.

Till den fjärde och sista övningen kommer balansen att utmanas lite. Gör 3 skipping / höga knän, för att på det tredje skeppet stanna med knät i luften. Hitta balans och kontroll för att sedan fortsätta.

Kör igenom övningarna på stället eller rör dig framåt några meter. Kör 2-3 varv eller tills du känner dig ordentligt uppvärmd, LYCKA TILL!

 

Följ Sverige Springer på instagram för att hitta men inspiration och tips till träningen: @sverigespringer

#sverigespringer

 

This error message is only visible to WordPress admins
Unsupported get request. Object with ID '17841407306288426' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api