Sverige Springer loppet i Marstrand - Sverige Springer
Anmälan

6 juli, 2019Marstrand

6

JUL
lördag, juli 6, 2019

Sverige Springer-Loppet på Marstrand

6

JUL
lördag, juli 6, 2019

Sverige Springer-Loppet på Marstrand

Välkommen till Marstrand

Där skärgården tar slut och havet tar vid bjuder vi in till Sveriges vackraste traillopp. När Sverige Springer arrangerar sitt första lopp någonsin så sker det på underbara Marstrand i Bohuslän. En anrik plats under en klassisk tävlingsvecka. Njut av storslagen natur, folkfesten på kajkanten och segling i världsklass i Sverige Springer-Loppet på Marstrand!

Ett lopp för alla

Det är upplevelsen som är i fokus. Kustremsan mot havet lämnar ingen oberörd. Stödet från alla sommargäster i hamnen ger dig extra kraft mot mål. Sverige Springer-Loppet kombinerar det bästa av två världar. Naturupplevelsen som går utanpå det mesta och folkfesten för hela familjen. Upplev hela Marstrandsön under ett varv på 4 km eller utmana dig själv, din familj och dina vänner med dubbla distansen. Vill du bara njuta av den unika miljön går det lika bra att promenera. Barnens lopp mäter 600 meter. Glass och medalj väntar vid målet.
Sverige Springer-Loppet på Marstrand är ett lopp för alla!

Banan

Starten går vid Strandverket, de första 300 meterna är lättsprungna och här gäller det att skaffa sig en bra position innan de branta trapporna upp på berget kommer. Med havet och fyren Hätteberget som utsikt börjar nu den berömda slingan runt Marstrandsön.

Slingan är ömsom lättsprungen om ömsom ganska teknisk, lite småkuperad och ”slingrig”. Efter 3 km underbar stig kommer man till Drott och kajen… Ca 1,3km upplopp på Sveriges mest kända kaj! På kajen gäller det att se upp för Marstrandsborna och semesterfirarna som gör sin dagliga ”kaja”. När man kommer ner till det rivna Oscars ser man målet och det är dags att lägga in 150 meter spurt, om man inte antagit utmaningen med två varv vill säga.

schedule

lördag, juli 6, 2019
10:00

location_on

Strandverket, Marstrand
Marstrand

Visa i kartor
info

Distans: 4,2 km / 8,4 km
Pris: 350 kr
Barnlopp: 600 meter
Pris: 100 kr

Priser & Sponsorer

Din nummerlapp är din lott. Efter loppet lottar vi ut fina priser från våra sponsorer. Var med i loppet, och ha chansen att vinna övernattningar och liftkort i ljuvliga Gaustblikk, trailskor från Icebug och startplats i Icebug Xperience West Coast Trail eller hållbara, miljövänliga flaskor från Glacial. Sverige Springer-Loppet presenterar stolt sina sponsorer:

Gaustablikk

Vandring, cykling och löpning på sommaren. Fantastisk skidåkning på vintern. Gausta i Telemark, Norge har något för alla året runt. Vinn fina priser från Gausta: Liftkorg, bergbananpass och övernattning.

https://www.gaustablikk.no

Icebug

Icebug har skorna med bästa greppet. Vinn ett par ORIBI4 X RB9X och startplats för 2 personer till Icebug Xperience West Coast Trail 30 aug - 1 sep.

http://icebugx.com

GLACIAL

Håll havet och naturen rent från plast. GLACIALS flaskor tillverkade i rostfritt stål håller det kalla kallt, det varma varmt, och naturen ren. Dessutom är de snygga! Vinn 2 flaskor.

https://www.glacialbottle.com/sv

Wine Mechanics

Wine Mechanics har Marstrands bästa pizza. Visa upp din nummerlapp och du får beställa valfri pizza samt 1 glas vin/öl/alkoholfritt för bara 195 kr.

http://winemechanics.se/se_sv/

GKSS Match Cup

GKSS Match Cup pågår 3-7 juli med världens bästa matchracingseglare på plats. Upplev kappsegling när den är som bäst. Se hela veckans program här:

https://gkssmatchcupsweden.se/veckoprogram

Övrigt

Anmälan stänger 27 juni. Det finns möjlighet att efteranmäla sig på plats. Priset för deltagande är då 450 kr för vuxna och alltjämt 100 kr för barn. Har du frågor om Sverige Springer-Loppet kontaktar du arrangören på [email protected]. Välkommen!